Dopravně bezpečnostní akce na silnicích
Ve čtvrtek a v pátek se Policie ČR zaměří na silnicích na autobusy a nákladní vozidla. Foto Policie ČR

Policisté se od čtvrtka 20. července zaměřují na nákladní a autobusovou dopravu.
Reklama
Policisté se od čtvrtka 20. července zaměřují na nákladní a autobusovou dopravu.
Aby byla zajištěna bezpečnost a plynulost silničního provozu, ve snaze snížit přetrvávající nekázeň řidičů na silnicích, zvýšené počty dopravních nehod a jejich následků, jsou pravidelně vyhlašována preventivní opatření – dopravně bezpečnostní akce celorepublikové, krajské i s územní působností. Prázdniny bývají specifické mimo jiné i zvýšeným provozem osobní dopravy spojené s přepravou osob, proto se Policie od čtvrtka do pátku zaměří na řidiče autobusů a v souvislosti s dodržováním nejen sociálních předpisů i na nákladní dopravu.

"Vzhledem k  únavným horkým dnům budeme dohlížet také na dodržování předepsané doby řízení, doby bezpečnostních přestávek, doby odpočinku a technický stav vozidel. Samozřejmě policisté nevynechají ani kontroly na zjištění přítomnosti alkoholu či jiných návykových látek u řidičů těchto vozidel, kontrolu předepsaných záznamů, dokladů a dodržování dalších předpisů, které se vztahují k dopravě," uvedla tisková mluvčí Hana Rubášová.

Na některých ze  stanovišť se řidiči setkají i se spolupracujícím centrem služeb pro silniční dopravu.

Nejenom řidiči autobusů by si měli uvědomit, že stávající velmi teplé dny jsou vyčerpávající a mnohdy jsou řidiči za volantem unaveni dříve, proto by měli dodržovat pitný režim (samozřejmě v podobě nealkoholických nápojů) a únavu nepodceňovat!