Botanické zahrady a Trojského zámku. „Zoobusy“ z Nádraží Holešovice do Troje a zpět začnou jezdit od soboty 5. dubna.
Botanické zahrady a Trojského zámku. „Zoobusy“ z Nádraží Holešovice do Troje a zpět začnou jezdit od soboty 5. dubna.
V neděli 30. března 2008 přišlo do Zoo Praha nejvíc návštěvníků za jeden den v celé historii. Branou zoo prošlo přesně 17 446 osob, což je o téměř 1,5 tisíce víc, než obnážel dosavadní rekord z 1.června 2002 (16 067 osob).

Zároveň se znovu projevily potíže s dopravou v Troji. Vzrůstá počet návštěvníků dopravujících se do zoo automobily. Kapacita parkovišť v okolí zoo tak byla vyčerpána již v dopoledních hodinách. Návštěvníci snažící se do Troje dopravit autobusy MHD na lince 112 naráželi zase na přeplněné autobusy, do kterých nebylo lze se dostat. Tento stav se opakuje prakticky každým rokem.

Proto Zoo Praha přichází pro tuto sezónu s novinkou, která by měla dopravní servis nejen návštěvníků Zoo, ale i Botanické zahrady a Trojského zámku, výrazně zlepšit. Na své náklady bude Zoo Praha po celou sezónu, od dubna do září, vypravovat 2 autobusy z Nádraží Holešovice do Troje a zpět zdarma. Autobusy budou jezdit o sobotách, nedělích a svátcích, na stejné trase jako stávající linka č.112, a to vždy po celý den každých 10 minut. Nebudou však zastavovat jinde než na konečných stanicích. Autobusy bude snadné rozeznat – svým polepem budou dělat samy sobě reklamu. Uvnitř vozů budou dokonce na LCD obrazovkách promítány filmy, videa a reklamy o zoo.

Provoz by měl ve spolupráci ze Zoo Praha zajišťovat Dopravní podnik hl. města Prahy.

„Zoobusy“ začnou jezdit od soboty 5. dubna. Zahradu bude tato služba návštěvníkům stát ročně cca 900 000,-Kč.
TZ Zoo Praha
BUSportál děkuje za případné záběry Zoobusů, které u tiskové zprávy nebyly.