Debut pro Dopravní podnik Bratislava i pro Solaris Trollino 24
Vozidla jsou prvními 24metrovými trolejbusy Solaris, které přicházejí na trh. Do bratislavských ulic přijedou během necelých dvou let. Hodnota kontraktu činí téměř 17 milionů Eur. Foto Solaris

Smlouva podepsána. Solaris Bus & Coach dodá do slovenského hlavního města v polovině roku 2023 dvoukloubová Solaris Trollino 24.
Smlouva podepsána. Solaris Bus & Coach dodá do slovenského hlavního města v polovině roku 2023 dvoukloubová Solaris Trollino 24.
V polovině roku 2023 bude mít Solaris Trollino 24 svůj debut v ulicích Bratislavy. O vítězství konsorcia Solaris Bus & Coach, Solaris Slovakia a Škoda Electric ve výběrovém řízení na dodání 16 dvoukloubových trolejbusů již na začátku září informoval Dopravní podnik Bratislava (DPB). S podpisem smlouvy bylo nutné počkat na uplynutí lhůty pro odvolání ze strany druhého uchazeče - švýcarského HESS a po kontrole soutěže Úřadem pro veřejné zakázky.

DPB je prvním zákazníkem, který se rozhodl pro koupi nejdelšího vozidla v nabídce Solaris. Dvoukloubové vozidlo představil Solaris v roce 2019 na veletrhu Busworld v Bruselu. Je poháněn dvěma trakčními motory o výkonu 160 kW. Další trakční baterie, umístěné na střeše druhého článku, budou dobíjeny při jízdě z trolejového vedení a nepotřebuje další externí napájení. Do režimu pohonu na trakční baterii přepne řidič stisknutím jediného tlačítka.

Trollino poskytne prostor pro 160 cestujících, z toho 60 sedících. Nad dveřmi v uspořádání 2-2-2-2-2 budou umístěny senzory počítání cestujících. K dalšímu vybavení patří už standarně klimatizace, WiFi, USB nabíječky, LED osvětlení a informační panely. Kromě toho bude instalován CCTV systém se 7 externími kamerami a 9 kamerami monitorujícími interiér vozidla.