Daily Tourys získal titul "International minibus of the year 2017"
Zleva: Sylvain Blaise, ředitel IVECO BUS, Christophe Longuet, vedoucí divize “Chassis & Minibus”, foto Iveco

Po ocenění „International Coach of the year 2016“ pro Magelys získává IVECO BUS také ocenění pro svůj minibus.
Reklama
Po ocenění „International Coach of the year 2016“ pro Magelys získává IVECO BUS také ocenění pro svůj minibus.

Vůz Daily Tourys zvítězil v prvním ročníku soutěže „Mezinárodní minibus roku 2017“ po třídenní sérii testů Minibus Euro Test, jejichž výsledky vyhodnocovala porota složená z novinářů zastupujících 18 nejvýznamnějších specializovaných časopisů z celé Evropy. 
Podle poroty si vůz Daily Tourys v konkurenci dalších šesti vozů vedl v testech nejlépe. Minibusy byly testovány v reálných silničních podmínkách na stoupajících i klesajících tratích, na dálnicích, v úzkých uličkách a v celé řadě dalších nejrůznějších situací.
Tato nová cena „Mezinárodní minibus roku“ (“International minibus of the year 2017“) byla letos vytvořena porotou prestižní evropské soutěže International Bus & Coach of the Year a je věnována minibusům, mikrobusům a midibusům určeným pro profesionální osobní dopravu.

Tom Terjesen, prezident soutěže Bus & Coach of the Year, shrnul hlasování poroty takto: "IVECO Daily Tourys se může pochlubit vysoce kvalitní karosérií a prvotřídním komfortem pro cestující. Pohonná soustava se silným dieselovým motorem Euro 6 a nejlepší převodovkou, která pro tuto třídu kdy byla vyrobena, činí z jízdy nezapomenutelný zážitek. Velký a skvěle řešený zavazadlový prostor nabízí v případě potřeby spoustu místa. Skutečnost, že se jedná o kompletně průmyslově vyráběný minibus, usnadňuje údržbu a zaručuje kvalitní servis, ať se na cestách po Evropě ocitnete kdekoli.“

Sylvain Blaise, ředitel IVECO BUS, který cenu převzal při slavnostním zahájení veletrhu FIAA 2017 v Madridu, prohlásil: „Skutečnost, že jsme uspěli v prvním ročníku soutěže Minibus roku, nás velmi těší. Daily Tourys se díky tomuto ocenění řadí po bok našeho dálkového autobusu Magelys, který získal cenu ,Coach of the year 2016’. Jsme velmi hrdí na to, že v této prestižní soutěži uspěly hned dva naše vozy a potvrdily tím svou kvalitu a svůj přínos pro dopravce podnikající v sektoru osobní dopravy.“ 

Daily Tourys vyniká vysokou úrovní zákaznické personalizace, kterou nabízí z hlediska specifikací i uspořádání sedadel. Díky tomu vůz zaručuje exklusivní cestovní zážitek s luxusním komfortem a elegantním prostředím pro cestující i pro řidiče. Sedadla jsou kvůli větší variabilitě přimontována na kolejnice, což umožňuje snadno měnit požadovaný počet míst: pokud zákazník požaduje více prostoru pro nohy, lze maximální počet 19 sedadel zredukovat na 16. Kolejnice jsou upevněny na zvýšené podestě, což zajišťuje vyšší komfort cestujících a snadný přístup ke všem sedadlům, který ani v nejmenším neomezují podběhy kol. Polohovatelná sedadla Kiel Touristic s tříbodovými bezpečnostními pásy zaručují maximální komfort a eleganci.

Daily Tourys nabízí největší zavazadlový prostor ve své třídě. Jedná se o zadní zavazadlový prostor se sníženým dnem v zadní části vozu o objemu 2,5 m3, díky kterému se snadno nakládá i vykládá. Vysoký standard vybavení, zaručující cestujícím pohodlí a zábavu při dlouhých cestách, zahrnuje individuální klimatizaci, LED osvětlení, nový multimediální systém IVECO, USB porty a  LCD monitor.

Technologie jako exklusivní 8stupňová automatická převodovka Hi-Matic, zadní pneumatické odpružení či retardér Telma zaručují absolutní požitek z jízdy a cestovní komfort. Nejnovější bezpečnostní prvky odpovídající požadavkům evropské směrnice R66 zajišťují maximální bezpečnost pro cestující i řidiče.

Silný a spolehlivý 3litrový dieselový motor o výkonu 180 HP je zárukou vysoké a efektivní výkonnosti. Dvouletá plná záruka bez omezení najetých kilometrů přispívá k minimalizaci celkových provozních nákladů (TCO). Rozsáhlá síť 667 servisních center po celé Evropě, v nichž pracují technici na vysoké odborné úrovni, vám umožní klidné cestování s jistotou, že váš vůz bude neustále ve špičkové kondici.

Nejmodernější výroba
Pro IVECO BUS, který koncem roku 2015 spustil integrační proces závěrečné montáže Minibusu ve výrobním závodě v Brescii (zprvu školní, potom linkovou a nejnověji i luxusní turistickou verzi), představuje toto ocenění skutečný úspěch.

Ke kvalitě Daily Tourys do velké míry přispívá moderní výrobní proces závodu v Brescii, který disponuje montážní linkou specializovanou na vozy IVECO BUS určené pro osobní dopravu. Zdejší svařovna je zárukou špičkové kvality konstrukce, zatímco antikorozní úprava ponořením v kataforetické lázni zajišťuje její mimořádně kvalitní dlouhodobou ochranu. Přísný dohled na kvalitu a výstupní kontroly jsou pak zárukou nejvyšší možné kvality každého vozu, který opustí montážní linku.
 
Daily Minibus pro každou misi
Daily Tourys patří do široké řady modelů Daily Minibus, které nabízejí řešení pro širokou škálu misí v oblasti osobní dopravy: turistickou verzi pro cestování v komfortu a s elegancí; meziměstskou verzi s nejvyšší přepravní kapacitou ve své kategorii; a školní verzi určenou pro školní dopravu.

Trvale udržitelná osobní doprava
Daily Tourys, stejně jako všechny ostatní modely Daily Minibus, je k dispozici také s motorem na stlačený zemní plyn nebo stlačený biometan. Dodává se také v ekologické verzi na elektrický pohon s nulovými emisemi, která potvrzuje IVECO BUS v pozici dokonalého partnera pro trvale udržitelnou dopravu.

IVECO BUS
IVECO BUS je značkou CNH Industrial N.V., celosvětového lídra v oblasti kapitálových produktů, jehož akcie jsou obchodovány na newyorské burze Stock Exchange a na italské burze Borsa Italiana v Miláně.

IVECO BUS, významný hráč na poli veřejné dopravy a jeden z největších výrobců autobusů v Evropě, vyvíjí, vyrábí a prodává širokou škálu vozidel, která splňují veškeré nároky veřejných a soukromých dopravců:
- školní, meziměstské a turistické autobusy (Crossway, Evadys a Magelys)
- standardní i kloubové městské autobusy, včetně verzí BRT, přičemž Iveco Bus je bezkonkurenčním lídrem, pokud jde o čisté technologie jako CNG a hybridní pohon (Urbanway a Crealis)
- minibusy pro všechny druhy osobní dopravy (Daily)
- podvozky pro výrobce karosérií.

IVECO BUS zaměstnává ve dvou výrobních závodech, ve francouzském Annonay a českém Vysokém Mýtě, přes 5 000 pracovníků. Oba závody získaly v roce 2013 bronzovou medaili World Class Manufacturing (WCM), což je mezinárodní metodika pro řízení výrobních procesů v souladu s nejlepšími standardy po celém světě.

Rozsáhlá servisní síť IVECO BUS a IVECO zaručuje technickou podporu všude, kde jsou vozidla Iveco Bus používána.

Zdroj: Iveco

Daily Tourys získal titul "International minibus of the year 2017"
Sylvain Blaise, ředitel IVECO BUS, Tom Terjesen, Prezident komise “International Bus & Coach Jury”, vľavo a vpravo Miguel Sáez, člen komise ze Španělska, foto Iveco
Daily Tourys získal titul "International minibus of the year 2017"
Sylvain Blaise, ředitel IVECO BUS, Tom Terjesen, Prezident komise “International Bus & Coach Jury” a další členové komise, foto Iveco