Chytré parkování v Ostravě
Nárok na slevu za parkování na P+R parkovišti Hlučínská je po přiložení ODISky, bankovní karty či Kreditní jízdenky, kterou se řidič předtím odbavil ve vozidlech ODIS po Ostravě. Foto KODIS

Na záchytném parkovišti P+R Hlučínská zaplatí řidiči za parkování svého automobilu jednu korunu, podmínkou je následná jízda po Ostravě veřejnou dopravou na jízdenku ODIS.
Reklama
Na záchytném parkovišti P+R Hlučínská zaplatí řidiči za parkování svého automobilu jednu korunu, podmínkou je následná jízda po Ostravě veřejnou dopravou na jízdenku ODIS.
V polovině ledna 2022 zprovoznilo statutární město Ostrava spolu se společnostmi Koordinátor ODIS a Ostravské komunikace unikátní systém propojení parkování P+R a cestování hromadnou dopravou.

Řidiči, kteří zaparkují v Ostravě na záchytném parkovišti u tramvajové smyčky v Hlučínské ulici a poté k cestě po Ostravě využijí spoje veřejné dopravy ODIS, parkují za symbolickou 1 Kč. Podmínkou je odbavení na parkovišti a ve vozidlech ODIS stejným médiem – ať už ODISkou, platební kartou nebo Kreditní jízdenkou. Pokud řidič žádným z těchto médií nedisponuje, může si po vjezdu na parkoviště zakoupit Kreditní jízdenku na tramvajové smyčce Hlučínská, kam nově Dopravní podnik Ostrava umístil jízdenkový automat. Nárok na slevu je třeba uplatnit na výjezdu z parkoviště přiložením ODISky, bankovní karty či Kreditní jízdenky, kterou se řidič předtím odbavil ve vozidlech ODIS, resp. ke které je přiřazena dlouhodobá časová jízdenka ODIS pro zónu č. 1 nebo 2.

Systém, který byl vyvinut ve spolupráci s dodavatelem XT-Card a implementován do parkovacího zařízení CROSS Zlín by se měl v blízké budoucnosti rozšířit na další parkoviště obdobného typu, a to nejen v Ostravě.