Čáslavsko a Příbramsko míří do PID

V neděli 12. června zaniknou dlouholeté tradiční linky začínající písmeny F a D v systému Středočeské integrované dopravy, nahradí je nové.
Reklama
V neděli 12. června zaniknou dlouholeté tradiční linky začínající písmeny F a D v systému Středočeské integrované dopravy, nahradí je nové.
Autobusy Arrivy na Čáslavsku a zbytku Příbramska vyjedou v systému Pražské integrované dopravy. Na Březnicku a Krásnohorsku v rámci okresu Příbram bude zrušeno 24 současných linek s písmenem F a nahradí je 16 nových autobusových linek v systému PID. Na několika linkách PID bude kvůli integraci zbytku území Příbramska upraven jízdní řád a tři linky Arrivy pojedou pod novým číslem. Z linky 524 Nepomuk – Rožmitál pod Třemšínem – Březnice – Mirovice bude linka 495, linka 511 Příbram – Obecnice – Sádek – Hluboš bude jezdit nově s číslem 504 a linka 488 Mníšek pod Brdy – Nová Ves pod Pleší – Nový Knín bude přečíslována na 688 a její původní číslo dostane nová linka na trase z Příbrami do Písku.  

S ohledem na blížící se integraci v tomto regionu ukončila Arriva prodej měsíčních a čtvrtletních předplatních kuponů pro linky SID.

V oblasti Čáslavska budou zaintegrovány všechny obce v okresu Kutná Hora. Při integraci tak zrušeno celkem 13 linek v systému SID s počátečním písmenem F. Místo nich vyjede šest nových linek v systému PID a na třech současných bude upraven provoz.

Na základě rozhodnutí Středočeského kraje dochází zároveň i k několika úpravám jízdného na linkách PID ve Středočeském kraji. Nejvýznamnější změnou je zrušení bezplatné přepravy pro seniory nad 70 let v autobusech a sjednocení podmínek pro tuto věkovou kategorii v autobusech a vlacích PID. Senioři nad 70 let budou od 12. června platit poloviční jízdné, tedy stejně jako nyní senioři od 65 let. Další novinkou je zavedení výhodných krátkodobých i jednodenních jízdních dokladů pro přepravu jízdních kol ve vlacích a speciální zlevněné jízdné bude zavedeno pro účastníky odboje a odporu proti komunismu a válečné veterány. V Praze se výše ani rozsah slev nijak nemění.