První materiál z nové rubriky Infrastruktura - Nádraží. Přesuneme související materiály z dřívějška, doplníme odkazy a těšíme se na zájem o umístění bannerů.
První materiál z nové rubriky Infrastruktura - Nádraží. Přesuneme související materiály z dřívějška, doplníme odkazy a těšíme se na zájem o umístění bannerů.
30.7.2007 litomericko24.cz ROUDNICE NAD LABEM - Od pondělí 30. července 2007 byly zprovozněny nové autobusové zastávky na roudnickém Karlově náměstí. Cestující se kromě změny jejich umístění dočkali i zastřešených čekáren. Původní zastávky budou demontovány. Autobusy navíc nyní nebudou na náměstí vůbec parkovat. Vždy pouze přijedou, odbaví cestující a odjedou. "Šel jsem na autobus, ale bohužel jsem si oznámení o tom, že už nové zastávky fungují přečetl až když jsem autobus viděl odjíždět," řekl Marek Jaroš z Litoměřic. "Nové řešení se mi docela líbí, ale myslím si, že to je celé nedomyšlené. Když budu chtít přestoupit, tak musím přejít dvě velmi frekventované silnice," řekla místní Jana Suchá. "Už vidím to pondělí - ve dvě hodiny, kdy je náměstí absolutně zaplněné lidmi, všude stánky, není zde místa k zaparkování, auto za autem, a když si představím, že v tom chaosu běhají děti ze školy na autobus, tak mám obavy, že se tu stane nějaké neštěstí," dodala.

Roudnické autobusové nádraží patřilo vždy mezi hlavní problémy města. Situace se dlouho neřešila. Umístění na náměstí, je nevhodné. Původní nádraží esteticky působilo jako rušivý element historického jádra města, a nenabízelo odpovídající zázemí. To se vhodným architektonickým řešením nyní podařilo vyřešit. Stále však zůstaly další nevýhody umístění nádraží v centru města – zvýšená kumulace lidí, zatížení hlukem a emisemi. Městu se ale bohužel nepodařilo najít jinou vhodnou lokalitu.

Autor: Tomáš Pokorný

http://litomericko24.cz/clanek/clanek.aspx?id_clanku=2141