BusLine a ZDAR se dohodly na spolupráci v Pardubickém kraji
Společnost ZDAR kromě "své" oblasti Poličsko bude od 12. června jezdit i na Litomyšlsku a Jevíčsku. Foto ZDAR

Společnost ZDAR zajistí pro BusLine autobusovou dopravu v nově vysoutěžených oblastech Litomyšl a Jevíčko.
Reklama
Společnost ZDAR zajistí pro BusLine autobusovou dopravu v nově vysoutěžených oblastech Litomyšl a Jevíčko.
Pardubický kraj uzavřel desetileté smlouvy na provoz autobusové dopravy s novými dopravci BusLine, Umbrella Coach & Buses, ZDAR, Arriva Východní Čechy a Car-Tour v červenci 2021. Vyjet by měli od 12. června 2022 v osmi oblastech: na Jevíčsku, Litomyšlsku, Lanškrounsku a Orlickoústecku sdružení firem BusLine LK a BL14. Přeloučsko bude zajišťovat společnost Umbrella Coach & Buses, Poličsko pak společnost ZDAR. Na Chrudimsku bude i nadále jezdit Arriva Východní Čechy, od 12.12.2021 nově s názvem ARRIVA autobusy a.s., a Holicko firma Car-Tour.

BusLine dnes informoval o uzavření smlouvy o spolupráci se společností ZDAR, která pro něj bude v oblastech Litomyšl a Jevíčko subdodavatelsky obsluhovat svými čtrnácti autobusy dvě oblasti.

Majitel skupiny BusLine Jakub Vyskočil uvedl: „V závazkové dopravě je unikátní situace. Buď v regionu zakázku vyhrajete, a potom máte na deset let „vystaráno“ anebo nevyhrajete a často čelíte velmi nepříjemným vyhlídkám další existence vaší společnosti. Některé společnosti vázané na určitý region mohou opravdu až skončit. Domníváme se, že budoucnost dopravy je ve spolupráci. Pokud to jen trochu jde, snažíme se firmy, které v regionu působily, oslovit. Ve spolupráci je cesta k fungující dopravě, což v je dnešní komplikovaně době a při kritickém nedostatku řidičů opravdu tvrdá práce. Posledním příkladem spolupráce je podpis smluv s dopravcem ZDAR ze Žďáru nad Sázavou, který pro nás zajistí subdodavatelsky části dvou oblastí Pardubického kraje, a to od 12. června tohoto roku. To se dopravní obslužnosti v celém Pardubickém kraji ujímají noví dopravci.“

Výhodou spolupráce s existujícími dopravci je využití jejich zkušeností, personálních zdrojů, dílenského zázemí, ale často i rodinné tradice poctivé práce. Poddodavatelé zase oceňují jistotu dlouhodobého vztahu a seriózní spolupráce, uvádí BusLine v tiskové zprávě.

Obdobnou smlouvu o poddodávce dopravy uzavřela skupina BusLine v Pardubickém kraji i se společností Vydrus s.r.o., která pro oblast Lanškrounska poskytne svých jedenáct autobusů včetně zázemí a řidičů.

Vlastními silami tak skupina BusLine zajistí provoz jen na Orlickoústecku.


BusLine a ZDAR se dohodly na spolupráci v Pardubickém kraji
Majitel skupiny BusLine Jakub Vyskočil (vlevo) a Richard Latislav, generální ředitel společnosti ZDAR. Foto Michal Hanč