BUS2BUS: Severské země, Francie a veletrh v Berlíně
Veletrh zaměřený na autobusovou dopravu BUS2BUS se poprvé konal v roce 2017 v Berlíně. Letos by měl proběhnout od 27. do 28. dubna. Ilustrační foto BUS2BUS

Mezinárodní digitální roadshow BUSBUS o budoucnosti mobility proběhnou 20. a 27. ledna. Osobně návštěvníky přivítá veletrh zaměřený na autobusovou dopravu 27. a 28. dubna v Berlíně.
Mezinárodní digitální roadshow BUSBUS o budoucnosti mobility proběhnou 20. a 27. ledna. Osobně návštěvníky přivítá veletrh zaměřený na autobusovou dopravu 27. a 28. dubna v Berlíně.
Ve čtvrtek 20. ledna v 10 hodin se virtuální BUS2BUS Roadshow zaměří na aktuální dopady pandemie na sektor veřejné dopravy a autobusovou turistiku a také na vývoj udržitelné veřejné dopravy v severských zemích. Většina z těchto zemí je průkopníky v zavádění nových dopravních infrastruktur. Odborníci na mobilitu ze Švédska, Dánska, Finska a Norska nabídnou pohled na aktuální vývoj v sektoru mobility, nové příležitosti a výzvy v tomto odvětví a také své zkušenosti. Mezi účastníky bude Anna Grönlund, zástupkyně generálního ředitele Švédské federace autobusů a autokarů; Frida Christensson, Business Development, Smart Public Transport ve Švédsku; Sampo Hietanen, zakladatel a CEO společnosti MaaS Global, která stojí za mobilní aplikací Whim, a Harri Santamala, protagonista finského ekosystému silniční automatizace a CEO Sensible 4.

Registrace na roadshow v severských zemích jsou již otevřeny. Účast je zdarma.

Ve čtvrtek 27. ledna v 10 hodin se francouzská virtuální BUS2BUS Roadshow zaměří na přechod k udržitelné veřejné dopravě v širším regionu Paříže. Od roku 2024 nebudou mít do Paříže povolena vjezd vozidla s naftovým pohonem a benzínovým budou následovat do roku 2030. Odborníci na mobilitu budou diskutovat o nejnovějším vývoji na cestě k implementaci alternativních systémů pohonu a příležitostech pro vývoj, nové služby a uživatelské zkušenosti. Zúčastní se Sandrine Garnier, novinářka pro dopravu a mobilitu; Ross Douglas, zakladatel a výkonný ředitel Autonomy Paris, první globální akce pro městskou mobilitu, a Cyprien Moreau, partner a výkonný ředitel Hubup, společnosti nabízející digitální řešení pro správu autobusových sítí.

Registrace na roadshow ve Francii jsou již otevřeny. Účast je zdarma.

O BUS2BUS
Obchodní platforma pro autobusový a dodavatelský průmysl v Německu - BUS2BUS - se koná od roku 2017. BUS2BUS 2019 se zúčastnilo více než 1 700 odborných návštěvníků z 34 zemí a 103 vystavujících společností ze 13 zemí. Přípravy na BUS2BUS 2022 podle organizátorů naznačují, že veletrh bude ještě větší, s více autobusy a příležitostmi k testovacím jízdám. Díky kombinaci veletrhu, Future Forum, workshopů a prezentací, pokrývá celou řadu technologií a představí nejnovější trendy a inovace v autobusovém průmyslu.

Klasický veletrh s osobní účastní návštěvníků BUS2BUS se bude konat od 27. do 28. dubna 2022 v Messe Berlin.